Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Zľava 6%
Sladík 100% extrakt stévie sladké 20 g

Sladík 100% extrakt stévie sladké 20 g

Sladík originál prírodné koncentrované sladidlo sa steviolglykosidy z rastliny stévia Balenie 10 g je ekvivalentom 3,2 kg repného cukru. Stévia sladká je trvalka pochádzajúci z Paraguaja a priľahlých končín, kde bola tamojšími indiánmi používaná ako prírodný ...

Ďalšie informácie >

6.25 €
5.87 €

5.87 €, zľava 6%, ušetríte 0.38 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS219


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 3 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Sladík 100% extrakt stévie sladké 10 g

skladom 5+ kusov

4.17 €
3.92


 
5.87

Sladík originál


prírodné koncentrované sladidlo sa steviolglykosidy z rastliny stévia

Balenie 10 g je ekvivalentom 3,2 kg repného cukru.

Stévia sladká je trvalka pochádzajúci z Paraguaja a priľahlých končín, kde bola tamojšími indiánmi používaná ako prírodné nekalorické sladidlo do tradičného čaju Yerba maté. Oveľa neskôr sa zistilo, že paraguayští indiáni takmer netrpia kazivosťou zubov. Stévia totiž na rozdiel od bežného cukru nepôsobí kazivosť zubov. Sladiace látky obsiahnuté vo stévii sa nazývajú steviosidu čiže steviolglykosidy.

Steviolglykosidy zo stévie sladké sú vhodné ako úplná náhrada repného cukru. Majú nulovú kalorickú hodnotu a nulový glykemický index. Steviolglykosidy zo stévie sú teda vhodné nielen ako bežná náhrada repného cukru, ktorá neškodí vašej ústnej dutine, ale sú tiež vhodné pri diétnych plánoch či pre diabetikov.


Bez alkoholu, farbív, vôní , príchutí a konzervačných látok .

Stévia sladká obsahuje rad glykozidov, z ktorých je v rastline najpočetnejšie zastúpený steviozid, ďalej potom rebaudiozid a, B, C, D, dulkosid B a steviolbiosid. Sladík originál je komplexný výťažok z rastliny Stevia rebaudiana, sladík originál sú čistenej 95% steviosidu , z ktorých je 50% rebaudiozid A, zvyšok tvoria ostatné glykozidy, vitamíny a minerály. < / p>

steviosidu vo Sladíku sú 320 × sladšie než repný cukor . Unikátnym spôsobom šľachtenie, selekciou rastlín určených na spracovanie (náš výrobca si pestuje vlastné rastliny) a následným čistením extraktu boli steviosidu vo sladíku zbavené svojej typickej horkastej chuti. Keďže rebaudiozid A vo veľkých koncentráciách mnohým ľuďom chuťovo pripomína umelé sladidlo, robí tento unikátny proces spracovania sladíku komplexne chuťovo najlepší produkt.

V Japonsku je stévia uznaná ako oficiálny sladidlo už 30 rokov, pričom dnes je vďaka svojim chuťovým vlastnostiam najzastúpenejším alternatívnym sladidlom na trhu a jeho obľuba každoročne stúpa.