Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Zľava 6%
Tandoori masala 100 g

Tandoori masala 100 g

Tandoori masala je indická zmes (koreniaci prípravok), ktorá sa odporúča predovšetkým na pečenie a všade tam, kde je vyžadovaný nádych indickej kuchyne. Má koriandrovou vôňu podtrhnutú jemnou arómou cesnaku a zázvoru. Chuť je ľahko pikantná po chilli s podtónom ...

Ďalšie informácie >

3.13 €
2.95 €

2.95 €, zľava 6%, ušetríte 0.18 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1525m100


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 2 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Tandoori masala 1000 g

skladom 1 kus

29.21 €
27.46
Tandoori masala 500 g

skladom 3 kusy

15.55 €
14.61
Tandoori masala 250 g

skladom 5+ kusov

7.94 €
7.46


 
2.95

Tandoori masala je indická zmes (koreniaci prípravok), ktorá sa odporúča predovšetkým k pečenie a všade tam, kde je vyžadovaný nádych indickej kuchyne . Má koriandrovou vôňu podtrhnutú jemnou arómou cesnaku a zázvoru. Chuť je ľahko pikantná po čili s podtónom rímskej rasce a kurkumy.

Zloženie: Koriander, zázvor, rímska rasca, chilli, cesnak, kardamóm, fenikel , soľ (2,5%), kurkuma.

Použitie:
Tandoori masala sa výborne hodí k príprave kuracieho mäsa , ale aj na pečenie a rožnenie iných druhov mäsa i zeleniny . Odporúča sa na ryby , králičie či jahňacie mäso, kotlety a špízy, z radu zeleniny na patizóny či baklažán. Jedná sa o univerzálnu korenie, ktorým možno dochutiť aj pečené zemiaky či huby. Tradične sa tandoori masala korenie používa v kombinácii s typicky indickým syrom zvaným Paneer. Vyniká v jogurtovej marináde, do ktorej nakladáme ako mäso, tak zeleninu a syry.

Na Tandoori kurča potrebujeme:

  • 900 g kuracieho mäsa (prsia, stehná vykostené a bez kože),
  • šťavu z ½ limetky,
  • 2 lyžice bieleho jogurtu,
  • 1,5 lyžice tandoori masala,
  • soľ,
  • čierne korenie.

    Postup: Jogurt, šťavu z limetky , zmes tandoori masala, soľ a korenie zmiešame az misy nalejeme do vrecka, kam pridáme aj kúsky kuraťa. Vrecko uzavrieme a riadne premiesime, aby sa marináda dostala ku všetkým kúskom. Zo sáčku vytlačíme prebytočný vzduch a necháme odpočívať v chladničke aspoň 2 hod. Následne vyberieme, ľahko očistíme od marinády a pokladáme na stredne rozohriaty gril či panvicu. Opekáme 2 min. bez príklopky a ďalších 6 min. pod pokrievkou. Podávame s grilovanou zeleninou či ryžou.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.