Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Sambal 250 g

Sambal 250 g

Sambal je veľmi ostrý koreniaci prípravok, ktorý sa využíva najmä v kuchyniach juhovýchodnej Ázie. Výborne sa hodí na grilovanie, pečenie, ale aj na prípravu pikantných omáčok. Aróma je silne paprikové, štipľavej s podtextom cesnaku. Chuť je výrazná po chilli ...

Ďalšie informácie >

10.62 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1644m250


skladom 1 kus

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 2 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Sambal 50 g

skladom 5+ kusov

2.89


 
10.62

Sambal je veľmi ostrý koreniaci prípravok, ktorý sa využíva najmä v kuchyniach juhovýchodnej Ázie. Výborne sa hodí na grilovanie , pečenie, ale aj na prípravu pikantných omáčok . Aróma je silne paprikové, štipľavej s podtextom cesnaku . Chuť je výrazná po chilli a sladkej paprike. Jedná sa o pikantné a vyváženú zmes . Neobsahuje soľ. ​​

Zloženie: Paprika sladká, chilli, cesnak, cibuľa, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použitie:
Sambal odporúčame na grilovanie rôznych druhov mäsa , zeleniny alebo do ostrých marinád a omáčok . Je vhodný aj na okamžité použitie - rovno na hotový pokrm. Dobre sa vyníma na stole vedľa soli a korenia.

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

výpekom sambal oelek

Na dve porcie potrebujeme:

  • 500 g bravčového boku - bôčika,
  • 5 strúčikov cesnaku,
  • 2 polievkové lyžice korenia Sambal,
  • 1 lyžičku sójovej omáčky,
  • 1 lyžičku soli a rasce, < / li>
  • 1-2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • vetvičku ligurčeka.

    Postup: Zo sambal, deci vody, sójovej omáčky, soli, rasce, ligurčeka a rozdrveného cesnaku si pripravíme marinádu, do ktorej vložíme na kocky nakrájaný bôčik. Necháme marinovať cca 1,5 hod. Na dno pekáča si rozprestrieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme marinované kocky, podlejeme zvyškom vody a pečieme dozlata. Podávame s ryžou.