Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zadarmo do Zásielkovňe zostáva  
Zľava 10%
Korenie červený celý 30 g

Korenie červený celý 30 g

Peruánske brazílsky je strom dorastajúci do výšky až 10 m. Niekedy je označovaný ako ker, čo sa pripisuje husto vetvené, prepletené korune. Domovinou mu je Južná Amerika - Brazília, Paraguaj a Argentína, kde je často pestovaný aj ako okrasná rastlina. Listy má ...

2.64 €
2.38 €

2.38 €, zľava 10%, ušetríte 0.26 €

Výrobca: Salvia Paradise


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 2 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Korenie červený celý 100 g

skladom 5+ kusov

7.43
Korenie červený celý 250 g

skladom 1 kus

17.31


 
2.38

peruánske brazílsky je strom dorastajúci do výšky až 10 m. Niekedy je označovaný ako ker, čo sa pripisuje husto vetvené, prepletené korune. Domovinou mu je Južná Amerika - Brazília, Paraguaj a Argentína, kde je často pestovaný aj ako okrasná rastlina. Listy má oválne, striedavé a dlhé až 22 cm. Kvitne od septembra do novembra drobnými, bielymi kvetmi. Plodom je malá, červená kôstkovice dorastajúci do veľkosti až 4 mm.

Na rozdiel od konvenčného čierneho korenia, ktorý sa ešte (podľa zrelosti) líši na korenie zelený a biely, sa korenie červený zberá iba v plnej zrelosti. Niekedy je korenie červený chybne označovaný ako korenie ružový, avšak korenie ružový pochádza z inej rastliny, ktorá je známa pod lat. názvom Schinus molle.

Od čierneho korenia sa korenie červený líšia najmä chuťou, ktorá nie je tak pálčivá a korenia. Jedná sa o mierne aromatické a chuťovo výrazné korenie , ktoré ozvláštnia každý pripravovaný pokrm. Šupka je červená, krehká, s náznakom sladkosti, tvrdá kôstka vnútri je cítiť po kôpru . Veľmi zaujímavý kontrast na tanieri tvorí s korením čiernym, bielym a zeleným.

Použitie:
Výborne dopĺňa chuť hovädzieho a bravčového mäsa, paštéty, údeniny aj dary mora. Odporúčame vyskúšať v kombinácii s inými druhmi korenia napr. Pri príprave rýb.

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.