Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zadarmo do Zásielkovňe zostáva  
Kari indickej 250 g

Kari indickej 250 g

Kari je koreniace prípravok, ktorý sa najčastejšie využíva v indonézskej, thajskej, čínske, a predovšetkým v indickej kuchyni. Je tradičnou súčasťou medzinárodnej kuchyne. Vôňa a chuť indického karí je výrazná po kurkume a štipľavá po korení. Najlepšie sa kombinácia tohto ...

7.15 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1524m250


skladom 5+ kusov


 

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 2 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Kari indickej 500 g

skladom 5+ kusov

13.61
Kari indickej 100 g

skladom 5+ kusov

3.00


 
7.15

Kari je koreniaci prípravok, ktorý sa najčastejšie využíva v indonézskej, thajskej, čínske, a predovšetkým v indickej kuchyni. Je tradičnou súčasťou medzinárodnej kuchyne. Vôňa a chuť indického karí je výrazná po kurkume a štipľavá po korení. Najlepšie sa kombinácia tohto korenia využije v ryžových, kuracích a zeleninových zmesiach .

Zloženie: Kurkuma, korenie, senovka, fenikel, rasca, koriander, zázvor , cukor, soľ (max. 10%).

Použitie:
Kari korenie je najčastejšie používané v kombinácii s ryžou . Najznámejší je kura na karí s ryžou , ďalej je vhodné do polievok, smotanových omáčok, ale aj k ochutenie mletého mäsa a zeleninových zmesí .

Kurča s ryžou na kari - n a dve porcie potrebujeme:

  • 1-2 ks kuracích pŕs - podľa veľkosti,
  • ½ šálky dlhozrnnej ryže,
  • 1 šálka kuracieho vývaru,
  • 1-1,5 lyžice karí indického,
  • ½ lyžice mletého čili,
  • 3 lyžice sekanej cibule,
  • 2 lyžice mletého cesnaku,
  • ½ lyžice sekanej červenej papriky.

    Postup: kurací vývar nalejeme do panvice wok, pridáme kuracie mäso a všetky ostatné ingrediencie okrem ryže. Za častého miešania zohrievame na miernom ohni. Akonáhle je kuracie mäso hotové, vyberieme ho z panvice tak, aby sme oddelili tekutinu. Ryžu pripravujeme podľa návodu na obale, časť odporúčaného množstva vody však nahradíme vývarom z panvice. TIP: Pre zjemnenie chuti možno pridať biely jogurt a smotanu.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.