Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Zľava 6%
Garam masala 1000 g

Garam masala 1000 g

Garam masala je zmes korenia, ktorá je obľúbená predovšetkým v Indii. Pochádza zo severovýchodu Indie - z Rádžasthánu. Je súčasťou mnohých tamojších pokrmov, ako je pilaf či birjuní. Je vhodná ako prísada do jogurtových pokrmov. Garam masala má príjemné, svieže aro ...

Ďalšie informácie >

20.7 €
19.46 €

19.46 €, zľava 6%, ušetríte 1.24 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1528m1000


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 3 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Garam masala 100 g

skladom 5+ kusov

2.87 €
2.70
Garam masala 500 g

skladom 5+ kusov

12.12 €
11.39


 
19.46

Garam masala je zmes korenia, ktorá je obľúbená predovšetkým v Indii . Pochádza zo severovýchodu Indie - z Rádžasthánu. Je súčasťou mnohých tamojších pokrmov, ako je pilaf či birjuní. Je vhodná ako prísada do jogurtových pokrmov. Garam masala má príjemné, svieža aróma . Chuť samotnej zmesi je rascou s nádychom kurkumy, ľahko pikantná, celkovo vyvážená. Neobsahuje soľ. ​​

Zloženie: Koriander, rasca rímska, kurkuma, chilli, fenikel, škorica, bobkový list, kardamóm, muškátový kvet, muškátový orech, klinčeky, senovka, korenie biele.

Použitie:
Garam masala sa výborne hodí do mäsité i vegetariánskej kuchyne. Jedná sa o univerzálnu koreniacu zmes. Odporúča sa na grilované a mäsá na ražni či minútky, ďalej do mas mletých aj k príprave pečeného kuraťa. Doladí chuť strukovín, predovšetkým fazule a šošovky, a dobre sa vyníma aj v ryžových pokrmoch.

Aloo Matar

Na dve porcie potrebujeme: < / strong>

  • ¼ šálky rastlinného oleja,
  • 2 ks stredne veľké cibule,
  • 1 lyžicu česnekovozázvorové pasty,
  • 1 bobkový list,
  • 4 ks veľké zemiaky,
  • 1 šálka hrášku,
  • ½ šálky paradajkového pretlaku,
  • 1 , 5 lyžičky garam masala,
  • 1,5 lyžičky papriky,
  • 1 lyžičku soli a cukru,
  • 2 lyžice nasekaného koriandru.

    Postup: na panvici wok rozohrejeme na miernom ohni olej a pridáme nakrájanú cibuľu, pastu a bobkový list. Varíme, kým cibuľa nezmäkne a potom zmiešame s hráškom a ošúpanými zemiakmi nakrájanými na malé kúsky. Priklopíme a varíme, kým zemiaky nezmäknú - cca 15 min. Potom vyberieme bobkový list, pridáme paradajkový pretlak, garam masala, papriku, soľ, cukor a varíme ďalších 10 min. Nakoniec primiešame koriander a povaríme 2 min. Môžeme podávať.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.