Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Zľava 6%
Adžika 500 g

Adžika 500 g

Adžika je koreniace prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedná sa o slabo pikantné korenie s veľmi nezvyklou a očarujúce chuťou, ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike ....

Ďalšie informácie >

11.04 €
10.38 €

10.38 €, zľava 6%, ušetríte 0.66 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1523m500


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 3 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Adžika 100 g

skladom 5+ kusov

2.46 €
2.31
Adžika 250 g

skladom 5+ kusov

5.83 €
5.48
Adžika 1000 g

skladom 5+ kusov

20.79 €
19.54


 
10.38

Adžika je koreniaci prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedná sa o slabo pikantné korenie s veľmi nezvyklou a očarujúce chuťou , ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike.

Zloženie: Paprika, koriander, cesnak, pískavica, soľ (max. 15%), saturejka, bazalka, chilli , bobkový list.

Použitie:
Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny , pri príprave pečených zemiakov aj zeleniny . Najlepšie vynikne, ak korenie zmiešame s olejom a necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť Adžika prejde do oleja, a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu Adžika a baklažánu alebo patizón.

Baklažány s vlašskými orechmi a Adžika - p otřebujeme:

  • 1 kg baklažánu,
  • 300 g vlašských orechov,
  • 7 lyžíc oleja,
  • 1-2 vrchovaté lyžičky Adžika,
  • 1 lyžičku chilli (alebo podľa chuti),
  • 1 červenú cibuľu,
  • soľ,
  • čerstvý koriander.

    Postup: na oleji osmažíme baklažány, ktoré sme si očistili a nakrájali na plátky. Prvý stranu smažíme pri nízkej teplote a prikryjeme pokrievkou, druhú stranu osmažíme sprudka a ponecháme neprikryté. Do rozomletých vlašských orechov pridáme Adžika, chilli a soľ podľa chuti. Riadne premiešame - vznikne tuhá pasta, ktorú nanášame v rovnomernej vrstve na usmažené plátky baklažánu. Ozdobíme koriandrom a cibuľkou. Podávame ako predjedlo na liste čerstvého šalátu.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.