Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zadarmo do Zásielkovňe zostáva  
Zľava 10%
Kombucha násada 10 ks

Kombucha násada 10 ks

Kombucha (čajová huba) je veľmi kvalitný násada pre výrobu kvaseného nápoja kombucha. Má dostatočne veľký a kvalitný fungus pre okamžité rozmnoženie. Kombucha je symbióza kvasníc a laktobacilov majúce neopakovateľný vplyv na organizmus. Užívanie kombuchy je ...

Ďalšie informácie >

54.22 €
48.80 €

48.80 €, zľava 10%, ušetríte 5.42 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS676m10


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 1 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Kombucha násada 1 ks

skladom 5+ kusov

5.84 €
5.26


 
48.80

Kombucha (čajová huba) je veľmi kvalitný násada pre výrobu kvaseného nápoja kombucha. Má dostatočne veľký a kvalitný fungus pre okamžité rozmnoženie.

Kombucha je symbióza kvasníc a laktobacilov majúce neopakovateľný vplyv na organizmus. Užívanie kombuchy je datované už okolo roku 200 pred naším letopočtom. Vedecky je prvýkrát skúmaná roku 1852.

Kombucha nie je huba, ale symbióza kultúr kvasníc, laktobacilov, kvasiniek a baktérií. Kombucha rastie v čaji, kde je podporovaná kofeínom, teobromínu a teofylínom, avšak je možné ju pripraviť aj v bylinných čajoch. Na povrchu čaju vytvára celulózový fungus - materské špongiu, od ktorej sa neskôr oddeľujú huby dcérske - huba sa množia.

Kombuchu môžu užívať deti od troch rokov. Odporúča sa piť jeden pohárik ráno na lačno a dve počas dňa pred jedlom. Spočiatku môže pitie kombuchy vyvolávať nechcené pocity v oblasti žalúdka. Tento stav je dočasný a zmiernime ho podávaním kombuchy po jedle.

Čo potrebujeme:

  • čaj čierny alebo zelený - množstvo 2-8 g na 1 liter, najlepšie Darjeeling Himalaya alebo Ceylon,
  • cukor repný alebo trstinový - množstvo 80 g na 1 liter,
  • nádobu na kvasenie kombuchy - najlepšie sklenenú,
  • kombuchový násadu.

    Postup:

    1. Uvarte množstvo čaju, ktoré chcete kvasiť, rozmiešajte v ňom cukor a nechajte ho vychladnúť na teplotu okolo 30 ° C.

    2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaju a pridajte nálev, v ktorom bol.

    3. Zakryte priedušným textilným obrúskom, umiestnite na tienistom mieste s teplotou približne 21-24 ° C a nechajte kvasiť podľa vašej chuti cca 7-20 dní. Počas tejto doby ochutnávajte slamkou, či nápoj dosiahol požadované chuti.

    4. Po dokvasení podľa vašich predstáv vyberte fungus, ktorý sa rozrástol, uložte ho do nádoby a zalejte trochou hotové kombuchy pre ďalšie použitie.

    5. Kombuchu prelejte cez sitko do fliaš a môžete ju piť.

    Po dobu kvasenia by sa v miestnosti nemalo fajčiť ani byť prítomné iné pachy. To má veľký vplyv na chuť. Takisto by kombucha nemala byť umiestnená v nádobách z hliníka a ďalších kovov, okrem kvalitného nerezu. Pre výrobu kombuchy možno použiť aj rôzne druhy bylín. Hotová kombucha nesmie byť ohrievaná nad 50 ° C. Po viacnásobnom použití sa môže meniť chuť nápoja, lebo kombucha starne.

    Kombucha je nesmrteľná, pri dobrej starostlivosti vám bude dávať neustále nové dcérske kombuchy.

    Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocot, v ktorom je kombucha uchovávaná kvalitný po neobmedzenú dobu. Násada je vhodná na 5 l čaju, ďalej ju možno potom už neobmedzene množiť.

    Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu