Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Zľava 6%
Čaga - chaga - rezavec šikmý 50 g

Čaga - chaga - rezavec šikmý 50 g

Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to, že čagu užívali na čínskom dvore už pred 2 000 rokmi, moderne sa skúma iba niekoľko rokov. Rezavec šikmý ...

Ďalšie informácie >

4.4 €
4.13 €

4.13 €, zľava 6%, ušetríte 0.27 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1112m50


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 3 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Čaga - chaga - rezavec šikmý 150 g

skladom 5+ kusov

12.24 €
11.51
Čaga - chaga - rezavec šikmý 1000 g

skladom 5+ kusov

62.65 €
58.89


 
4.13

Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to, že č AGU užívali na čínskom dvore už pred 2 000 rokmi, moderne sa skúma iba niekoľko rokov.

Rezavec šikmý je huba nepravidelného tvaru tela s výrazným typicky čiernym sfarbením. To spôsobuje vysoká obsahová koncentrácia pigmentu melanínu. Pôvodný domovinou čagy je Ázie a oblasti ruskej tajgy. Tu je tiež hojne používanou a známu hubou už od 16. storočia. Vhodným obdobím na zber čagy je len jar a jeseň, a to pre najvyššiu koncentráciu obsahových látok.

Na Sibíri bola táto huba často používaná miesto tu nedostatkového pravého čaju. Nálev z čagy je chuťovo podobný slabému čiernemu čaju. Je mierne trpký s vôňou pripomínajúcou meltu.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto byliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári.

Tradičné použitia: Cagua možno pripraviť ako nálev, alebo naložiť a vytvoriť liehovú tinktúru. Čaj z čagy pripravíme z jednej lyžice (cca 5 g) huby, ktorú zalejeme 2,5 l studenej vody. Necháme cez noc ustáť v chladničke. Druhý deň dáme nálev variť zhruba na 5-10 minút. Odstavíme, necháme lúhovať ďalších 5 minút, následne zlejeme. Pijeme trikrát denne šálku (250 ml) pol hodiny pred jedlom. Zvyšný nálev môžeme uschovať do chladničky cca na 2-3 dni a postupne piť.

Tinktúru pripravíme z jedného dielu huby na päť dielov liehu (60-80%). Čagu necháme lúhovať v pohári v tme za občasného pretrepaní dva týždne. Potom zlejeme a špongiu povaríme opäť v piatich dieloch vody. Po odparení cca 20% vody zlejeme vodný výluh s liehovým. Užívame 1 čajovú lyžičku tinktúry 3 × denne pol hodiny pred jedlom.

Krajina pôvodu: Litva

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu