Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zdarma zbývá  
Zľava 6%
Smilax lekársky koreň 100 g

Smilax lekársky koreň 100 g

Smilax lekársky čiže Sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je trváca ovíjavá rastlina pochádzajúca zo strednej Ameriky a západnej Indie. Využíva sa a je známa v rôznych ľudových medicínach. V tradičnej čínskej medicíne sa Sarsaparilla mieša s množstvom jin ...

Ďalšie informácie >

6.89 €
6.47 €

6.47 €, zľava 6%, ušetríte 0.42 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS1518m100


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 2 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Smilax lekársky koreň 1000 g

skladom 5+ kusov

54.2 €
50.95
Smilax lekársky koreň 250 g

skladom 5+ kusov

16.27 €
15.30


 
6.47

Smilax lekársky čiže Sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je trváca ovíjavá rastlina pochádzajúca zo strednej Ameriky a západnej Indie. Využíva sa a je známa v rôznych ľudových medicínach. V tradičnej čínskej medicíne sa Sarsaparilla mieša s množstvom iných rastlín, zatiaľ čo v tradičnej Ajurvédske sa využíva čerstvá šťava z listov k oplachom kože.
Do Európy sa dostala v 15. storočí a fytoterapeutickej využiteľnou časťou sa stal koreň , ktorý obsahuje vysoké množstvo saponínov . Koreň smilaxu lekárskeho bol pre vysoký obsah saponinových látok hojne využívaný aj ako prísada do piva, čo spôsobovalo jeho bohatú penivosť.

Vzhľadom k svojej zaujímavé chuti a lákavému arómu je koreň smilaxu lekárskeho vhodný ako prísada do iných čajových zmesí, kde ľahko prekryje napr. horkú chuť.

Smilax lekársky prispieva k udržaniu normálnych funkcií tráviaceho systému.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári .

Tradičné použitie:
Jednu polievkovú lyžicu sušeného koreňa prelejeme 750 ml studenej vody a privedieme k varu. Na miernom ohni povaríme 3-5 min. a necháme odstáť. Potom scedíme a uvarený odvar rozdelíme do troch dávok, ktoré užijeme počas dňa. Po troch týždňoch užívania sa odporúča jeden týždeň pauza.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu