Loading...
FAJN Byliny SK FAJN Byliny

0
Loading
Košík je prázdny
Do dopravy zadarmo do Zásielkovňe zostáva  
Zľava 10%
Čakanka koreň 100 g

Čakanka koreň 100 g

Čakanka obyčajná (lat. Cichorium inthybus) je trvalka dorastajúca do výšky až 120 cm. Vďaka krásnemu fialovému kvetenstvo je vidieť aj v okrasných záhradách. Zbernú časťou je celá rastlina - koreň, vňať i kvet. U čakanky obyčajnej sa zbiera koreň (Radix cichorii), vňať ...

Ďalšie informácie >

3.23 €
2.91 €

2.91 €, zľava 10%, ušetríte 0.32 €

Výrobca: Salvia Paradise

ID: SPS435m100


skladom 5+ kusov

Tento produkt si spolu s vami prezerá ďalších 4 ľudí

Podobné produkty v našej ponuke

Čakanka koreň 1000 g

skladom 5+ kusov

16.84 €
15.16
Čakanka koreň 250 g

skladom 5+ kusov

6.81 €
6.12


 
2.91

Čakanka obyčajná (lat. Cichorium inthybus) je trvalka dorastajúca do výšky až 120 cm. Vďaka krásnemu fialovému kvetenstvo je vidieť aj v okrasných záhradách. Zbernú časťou je celá rastlina - koreň, vňať i kvet. U čakanky obyčajnej sa zbiera koreň (Radix cichorii), vňať (Herba cichorii) alebo list (oboje najlepšie pred rozkvetom) alebo kvet, ktorý je najlepší v rozkvete. Koreň sa zbiera na jeseň.

Čakanka obyčajná ovplyvňuje črevnú zdravie, udržiava ho v normálnom stave . Podporuje trávenie a je dobrým pomocníkom pri kontrole hmotnosti . Čakanka obyčajná podporuje chudnutie a je nápomocnú pri riadení hmotnosti.

Čakanka obyčajná je vhodná pre podporu normálne funkcie pečene . Odporúča sa pri očiste čriev a pre celkovú črevnú pohodu. Čakanka pôsobí močopudne a prispieva k udržaniu normálnej hladiny glukózy v krvi a pozitívne pôsobí na zdravie srdca a ciev . Medzi ďalšie blahodarné účinky čakanky obyčajnej radíme vplyv na kosti a kĺby .

Zvonka možno čakanku aplikovať v podobe obkladov pri niektorých kožných ťažkostiach a na opuchnuté kĺby.

Tradičné použitia:
Obvykle sa užíva odvar z koreňa, a to v pomere 5 g na 1 l vody. Povaríme a potom scedíme. Ráno a večer vypijeme jednu šálku. Droga sa tiež často mieša s Jablčník, harmančekom alebo smotánka.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu